Складові:
- бульйон курячий(1,5 л води, 200 г курячого м'яса, або 1.5 л води і кілька кубиків мороженого бульйону)
- 200г цибулі
- 3 зубчики часнику
- 2 столові ложки вершкового масла
- 350г консервованих помідорів (без шкірки)
- 150г червоної сочевиці
- 3/4 чайної ложки меленого кмину
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 ч.л. меленої кориці
- 2 щіпки гвоздики, меленої
- чорного перцю, меленого 2-3 щіпки
- вершки
Приготування
Зварити курячий бульйон з 200 г курятини та 1.5 літра води. Готовий бульйон процідити, м'ясо використати окремо. Або розвести у гарячій воді морожений бульйон.
Різану цибулю та вичавлений часник обсмажити. Обсмажені цибулю, часник та помідори перетерти в блендері. Окремо на бульйоні відварити сочевицю з усіма спеціями. Додати перетерті помідори та цибулю з часником. Варити на середньому вогні близько 20 хвилин.
Зварене перемішати блендером до отримання однорідної маси. Подавати з ложкою вершків.