
Складові:
тісто:
- 1 склянка борошна
- 1 склянка цукру
- 1 ч.л. розпушувача для тіста
- 5 курячих яєць
- ванілін за смаком
крем:
- 1 куряче яйце
- 1 склянка молока
- півсклянки цукрового піску
- 2.5 ст.л. пшеничного борошна
- 50 г вершкового масла
глазурь:
- 50 г вершкового масла
- 3 ст.л. какао
- 4 ст.л. цукрового піску
- 4 ст.л. сметани
- ванілін за смаком
Приготування
Щоб зробити тісто, нам потрібно збити яйця з ваніліном і цукром, далі всипаємо борошно, розпушувач для тіста і знову збиваємо всі інгредієнти. Це безпрограшний рецепт бісквіта, який абсолютно у всіх випадках виходить пишним і ніжним.
Щоб тісто не прилипало змащуємо вершковим маслом або маргарином форму для випічки.
Тісто виливаємо у форму і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо на помірному вогні близько години. Температура в духовці повинна бути приблизно 180 градусів.
Далі готуємо крем. Для цього збиваємо цукор з яйцем, додаємо ванілін, молоко і борошно. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо і ставимо на повільний вогонь. Варимо крем, постійно помішуючи, до загусання.
Як тільки крем загусне, знімаємо його з вогню, додаємо вершкове масло і все знову збиваємо. Готовий крем охолоджуємо.
Потім варимо глазур. Беремо каструльку і кладемо в неї порізане шматочками масло. Ставимо каструльку на слабкий вогонь і розтоплюємо масло. Далі додаємо какао, цукор, сметану і ванілін. Все перемішуємо і варимо до повного розчинення цукру. Глазур потрібно постійно заважати, щоб вона не пригоріла, але доводити до кипіння не слід.
Готовий корж розрізаємо вздовж на дві половинки. На одну половинку коржа викладаємо весь крем і вирівнюємо його ножем. Наверх кладемо другу частину коржа і щедро поливаємо все шоколадною глазур'ю.
Ставимо приготований торт години на 3-4 в холод для просочення.