Складові:
корзинка:
- 350 гр. печива типу «Ювілейне»
- 1 яйце
- 60 гр. м'якого вершкового масла
начинка:
- 400 гр. згущеного молока
- сік 1 лимона
- 1 ст.л. крохмалю
- 3 жовтки
- 100 гр.нарезанного чорносливу
верх:
- 250 гр. вершків 35%
- 2 ст.л. сах. пудри
- трохи тертого чорного шоколаду
- форма 26 см. в діаметрі змащена маслом
Приготування
Корзинка: печиво перемолоти в крихту, додати яйце і масло, добре перемішати і вистелити в форму зробивши бортики 1,5 - 2 см.
Помістити на 12-15 хв. в прогріту до 180 «С духовку.
Крем: жовтки збити з крохмалем, згущеним молоком і лимонним соком.
Вилити крем в готову корзинку зверху поспати чорносливом.
Запікати при 180 »С хвилин 10-12.
Остудити, звільнити від форми і прикрасити збитими вершками * і тертим шоколадом.
* вершки збити з цукровою пудрою до стійких піків.