![](/_pu/25/34304795.jpg)
Складові:
- 2 +1 ст. теплого молока
- 25г свіжих (8г сухих) дріжджів
- 3 ст.л. цукру
- 2 яйця
- 30г розтопленого вершкового масла
- 2 ст. борошна
- 1 / 2 ч.л. солі
Приготування
Розвести дріжджі в 2-х склянках теплого молока. Збити злегка вінчиком яйця з цукром, влити розтоплене масло. Додати яйця до молока з дріжджами. Просіяти борошно з сіллю, і всипати в молоко. Добре розмішати, накрити рушником і залишити підходити в тепле місце приблизно на 1 годину, поки об'єм не збільшиться втричі.
Після того, як тісто підніметься, ще раз перемішати, і розвести ще однією склянкою теплого молока (як я вже помітила, для товстих млинців молоко більше не додавати, а відразу починати пекти). Залишити тісто в теплому місці ще на 10-15 хв, і, як тільки, воно знову збільшиться трошки, починати смажити.
Сковороду для млинців змастити тонким шаром рослинного масла і випікати млинці, наливаючи тісто ополоником.