Домашня пахлава
enjoy
17.02.2015

Складові:
- 400г борошна
- 10г дріжджів
- 1/2 чайної ложки солі
- 150г цукру
- 400г почищених горіхів
- 150г вершкового масла
- 50г меду
- дрібка шафрану
- жовток
- маргарин для змащування дека

Приготування
Рецепт цих східних ласощів взяла із журналу. Борошно просіяла через сито. Молоко нагріла, додала сіль, 1 ст. л. цукру, все це перемішала. Дріжджі порізала тоненькими пластинками і розвела у молоці. Потім додала просіяне борошно і замісила тісто. Поставила його в тепле місце на годину. Зазначу, що тіста вийшло дуже мало.

Доки тісто підходило, я відібрала з горіхів цілі половинки, а решту подрібнила в блендері. Потім перемішала їх із цукром і шафраном. Також розтопила вершкове масло на водяній бані. За рецептом тісто потрібно було розділити на 10 кульок і розкачати.

Хоча тісто й підійшло, та все-таки 10 частинок вийшли дуже маленькими. Я розкачувала їх дуже тоненько, майже до прозорості, також при розкачуванні намагалася надавати коржу прямокутної форми. Зрештою вийшли прямокутники середнього розміру 10 на 20 см.

Далі ввімкнула для нагрівання духовку і почала викладати коржі. На змащене маргарином деко поклала один пласт, змастила його розтопленим вершковим маслом, потім розподілила приблизно дві столові ложки горіхової начинки і накрила другим шаром.

Таким чином виклала всі шматки тіста. Верхній змастила яєчним жовтком і гострим ножем нанесла малюнок у вигляді великих ромбів. Випікала в духовці 35 хвилин. Насамкінець мед розтопила на водяній бані до рідкого стану. Тоді витягла з духовки готову пахлаву і, як вказано було в рецепті, переклала її на велику тарілку та залила залишками масла і медом. Залишила на дві години.

close
Додати свій рецепт