Домашній зефір
enjoy
15.02.2015

Складові:
- цукор 2,5 склянки (або 0,5 кг)
- води 0,5 склянки (склянка - 250 мл)
- сода 0,5 ч.л.
- лимонна кислота 0,5 ч. л.
- желатин швидкорозчинний 25 гр. упаковка (кількість желатину можна зменшити до 15 грам)

Приготування
Замочити желатин в 0,5 склянки холодної води. У каструлю помістити цукор і воду, помішуючи варити хвилин 10 на повільному вогні, потім додати соду і лимонну кислоту, добре розмішати, варити помішуючи ще 7 хвилин.

Зняти з плити, вилити в чашу міксера і додати туди замочений набряклий желатин, і збивати, починаючи на невеликій швидкості і переходячи на найпотужнішу. Поступово зефір почне загусати. Розкласти по формочках і години 2 зачекати, коли легко буде відставати від силікону. А в юності я збивала до тих пір, поки можна було розкладати ложкою.

close
Додати свій рецепт