Домашній «Твікс»
enjoy
15.02.2015

Складові:
тісто:
- 150г борошна
- 80г вершкового масла (добре охолодженого) 
- 50г цукру або цукрової пудри
- 1-2 шт. яєчних жовтків
- 1-2 столових ложки сметани (можна замінити яєчними жовтками, вершками або холодною водою)
- сіль на кінчику ножа

карамель:
- 1-1,5 банки згущеного молока
- 15г вершкового масла
- 200-250г молочного шоколаду (частину молочного шоколаду можна замінити гірким)

Приготування
Приготувати солодке рублене тісто. Борошно з сіллю просіяти в чашу кухонного комбайна або на велику дошку для готування. Додати цукор або цукрову пудру. Зверху покласти нарізане кубиками вершкове масло. Можна скористатися кухонним комбайном з насадкою для тіста "гітара" (лопатка) або блендером з насадкою - ножем. Якщо немає комбайна, можна порубати масло з борошном великим кухарським ножем на обробній дошці. Додати 1-2 жовтки і перемішати тісто. Покласти 1-2 столових ложки сметани (можна замінити сметану водою, вершками і т.п.). Перемішати тісто - повинна вийти густа розсипчаста суміш (однорідності домагатися не потрібно). Тісто при цьому легко ліпиться (якщо ні - додати ще трохи сметани, вершків або води).

Отриману тістову крихту викласти в застелену пергаментом форму для запікання. Рівномірно розподілити тісто по формі, утрамбувати руками і проколоти виделкою. Поставити форму з тістом на 10 хвилин у морозилку або на 20-30 хвилин у холодильник. Нагріти духовку до 180 °C. Вийняти форму з тістом з холодильника, поставити в розігріту духовку і випікати приблизно 20 хвилин до легкої золотистості. Вийняти пісочну основу і остудити.

Приготувати карамель. У невелику товстодонну сталеву каструлю вилити згущене молоко і додати шматочок вершкового масла. Поставити каструлю зі згущеним молоком на мінімальний вогонь і варити, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою приблизно 20-35 хвилин (час приготування залежить від товщини сталі каструлі та інтенсивності нагріву). У процесі приготування згущене молоко буде густіти і придбає легкий карамельний відтінок.

close
Додати свій рецепт