
Складові:
перший шар:
- 200г молочного шоколаду
- 50г цукерок-ірисок
- 50г вершкового масла
другий шар:
- 4 ст.л. вершкового масла
- 1 стакан цукру
- 1/4 склянки згущеного молока
- 1 1/2 склянки зефірного крему
- 50г арахісового масла
- 1 ч.л. ваніліну
- 1 1/2 склянки нарізаного солоного арахісу
третій шар:
- 400г цукерок-ірисок
- 1/4 склянки густих вершків
четвертий шар:
- 200г молочного шоколаду
- 50г цукерок-ірисок
- 50г вершкового масла
зефірний крем:
- 3 білка
- 2 ст. ложки варення
- 3 ст. ложки цукру
- 1 ч.л. желатину
- 1/4 склянки води
- 1/4 ч.л. солі
Приготування
Для першого шару: у маленькій каструлі на слабкому вогні розтопити молочний шоколад, іриски і масло. Гарненько перемішати до утворення однорідної маси. Залити суміш в деко (22,5 см х 32,5 см), змащену маслом. Використовуючи шпатель, розгладити поверхню маси і поставити в холодильник.
Для зефірного крему: желатин всипати в воду, гарненько перемішати і залишити на 40-50 хвилин набухати. Збити білки з дрібкою солі. Варення процідити, змішати з цукром. Варити 7 хвилин на маленькому вогні. Потім поступово влити в розчинений желатин. Туди ж додати збиті білки. Ретельно розмішати. Закрити харчовою плівкою.
Для другого шару: у середній каструльці розтопити вершкове масло на середньому вогні. Змішати з цукром і згущеним молоком. Після того, як суміш закипить, варити ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім зняти з вогню і швидко перемішати з зефірної кремом, арахісовим маслом і ваніліном. Додати горіхи. Дістати деко з холодильника. Залити зефірну суміш поверх першого шару. Використовуючи шпатель, акуратно розгладити суміш рівним шаром. Прибрати в холодильник.
Для третього шару: покласти цукерки-іриски в середню каструльку. Змішати з вершками. Варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки суміш повністю не розтане і не набере однорідну консистенцію. Дістати деко з холодильника. Залити ірисову масу поверх другого шару, розгладити поверхню маси шпателем і прибрати в холодильник.
Для четвертого шару: у маленьку каструльку додати молочний шоколад, іриски і масло. Готувати на слабкому вогні, постійно перемішуючи до утворення однорідної маси. Залити поверх третього шару і розгладити шпателем. Прибрати в холодильник мінімум на 1 годину. Розрізати на квадрати, подавати охолодженими.
Джерело: Для першого шару: у маленькій каструлі на слабкому вогні розтопити молочний шоколад, іриски і масло. Гарненько перемішат