Домашній плавлений сир
enjoy
13.02.2015

Складові:
- 500г сиру (домашній сир)
- 2 яйця
- 2-3 ст.л. сметани (домашньої)
- сіль за смаком (приблизно 1 ч.л. без гірки)
- 1 ч.л. соди (не повна без гірки)
- петрушка 5 гілочок (можна кріп, дрібно порізати)
- 200г грибів (печериці)

Приготування
Всі інгредієнти змішуємо і збиваємо все погружним блендером. Ставимо каструлю на водяну баню, помішуючи варимо (близько 15 хвилин), в цей час маса розплавиться, стане однорідною (можна помістити каструлю в сковороду, попередньо набравши в неї воду). Якщо навіть при розплавленні маса не зовсім однорідна, можна ще раз скористатися блендером (поки в сир не додали гриби).

Печериці дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до готовності (злегка посолити, можна додати чорний мелений перець).

Коли сирна маса повністю розплавиться, додаємо петрушку і смажені гриби, гарненько перемішуємо. Відразу ж виливаємо у форми (можна в скляну баночку), і обов'язково на хлібчик.

Даємо сиру повністю охолонути, поміщаємо в холодильник.

Для пікантності можна додати пару зубчиків часнику (подрібнених).

Якщо немає домашньої жирної сметани, можна замінити її на 70-100г доброго вершкового масла - такий сир дуже смачний не лише в бутербродах, його можна додати на гарячі спагеті (оригінально і смачно). Сир можна готувати з різними добавками, це смачно, корисно і бюджетно.



Джерело: Всі інгредієнти змішуємо і збиваємо все погружним блендером. Ставимо каструлю на водяну баню, помішуючи варимо (близько
close
Додати свій рецепт