
Складові:
- борошно пшеничне 1 ст.
- цукор 1 ст.
- яйця курячі 5 шт.
- масло вершкове 250г
- варене згущене молоко 2 банки
Приготування
Тісто для вафель має бути рідким, тому що складається переважно з яєць, цукру, борошна та олії. Важливо добре все з'єднати, щоб маса була однорідна. На випікання 1 вафлі йде 1-2 хвилини - це залежить від товщини. Після випікання 1-2 вафель ви легко зорієнтуєтеся в цьому питанні. Якщо плануєте згортати десерт і потім начиняти, то робіть це відразу, як тільки зняли готову вафлю - вона дуже швидко остигає і стає крихкою!
Для приготування вафель візьмемо борошно, цукор, вершкове масло (можна замінити маргарином), яйця і для начинки варене згущене молоко. Вершкове масло порубати кубиками і розтопити, не доводячи до кипіння. Потім додати цукор і добре все перемішати. Частинами ввести просіяне борошно, добре вимішуючи, щоб не було грудок. Додати яйця і злегка збити тісто. Виходить однорідне рідке тісто. Добре розігріти вафельницю і вилити 1-2 столові ложки тіста на її внутрішню поверхню. Щільно закрити стулки вафельниці і випікати до готовності 1-2 хвилини (вафельницю можна відкривати і перевіряти рівень готовності печива).
Викласти вафлю на серветку або пергамент і швидко згорнути в трубочку (коли вафля охолоне, вона стане крихкою). Використовую для цього товстий олівець, загорнутий в декілька шарів фольги. Потім готові трубочки повністю остудити - виходить 13-16 штук.
За допомогою кулінарного шприца, начинити десерт вареним згущеним молоком і можна подавати.