
Складові:
- сметана 400г
- желатин 1 ст.л
- желе (вишневе, персикова та ківі) 3 пак.
- вода 100 мл
- бісквітні тістечка 4 шт.
- цукор 70г
Приготування
Приготуйте желе згідно з вказівками на упаковці. В мене було: всипати вміст пакетика в 400 мл гарячої води, розхмішати, залити в форму та поставити в холодильник до застигання. Я обрала три різні кольори желе - червоний, оранжевий та зелений, щоб гарніше дивилось. Застигає воно близько трьох годин, при чому раджу заливити його в великі пласкі посудини, а не глибокі - так воно застигне швидше.
Потім беремо желатин - в мене був швидкорозчинний. Додаємо його в гарячу воду та пермішуємо його допоки він повністю не розчиниться.
Сметану збийте з цукром, але якщо у вас дуже густа сметана то збивати її довго не потрібно, інакше вона потім добре не застигне. Додайте в суміш розчинений желатин і добре перемішайте.
Дістаньте з холодильника готове желе і поріжте його кубиками. Бісквітні тістечка поріжте кубиками ( можна купити, або спекти самому солодкий бісквітний корж і використати його).
Візьміть велику миску, застеліть її харчовою плівкою і висипте туди кольорові кубики желе, бісквітні шматочки, залийте сметаною з желатином та перемішайте. І всю цю красу відправляйте в холодильник до застигання. Бажано на ніч.