Складові:
- картопля 5 шт.
- цибуля 1/2 шт.
- борошно 2 столові ложки
- яйце 1 шт.
- олія
- сіль
- перець чорний мелений
- масло
- сметана
Приготування
Очистіть картоплю від шкірки та натріть на дрібній тертці або подрібніть у блендері, лишній сік злийте.
Додайте почищену та натерту на дрібній тертці або подрібнену в блендері цибулю.
У суміш картоплі та цибулі додайте яйце, муку та за смаком солі і меленого перцю та ретельно перемішайте до однорідності.
Нагрійте сковороду та налийте в неї олії. Столовою ложкою викладіть картопляну суміш на сковороду у вигляді млинців.
Обсмажте млинці з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.
Зменшіть вогонь, накрийте сковорідку кришкою та посмажте ще три хвилини.
Готові деруни викладіть у глибокий посуд і кожен шар полийте розтопленим вершковим маслом.Подавайте деруни зі сметаною або молоком.