
Складові:
основа (з розрахунку на 2-3шт):
- 4-5 картоплин (середніх)
- 0,5 моркви (середня)
- 1 цибулина (або 3-4 зубки часнику)
- 1 яйце
- 1-1,5 ст. ложки борошна
- сіль, перець на смак
начинка (всі інгредієнти мають бути готовими до вживання):
- 200г шинки (або салямі, ковбасок, м`яса. ітд)
- 100г грибів
- 150-200г твердого сиру
- 4-5 ст. ложок аджики (можна іншого томатного соусу)
- зелень
Приготування
Всі овочі для основи потерти або перемолоти, після чого додати яйце, борошно, посолити та поперчити. Взяти сковорідку або пательню, яку можна використовувати в духовці. Пожарити з двох сторін дерун на весь об`єм сковорідки. Духовку розігріти до 180`С. Змастити основу аджикою. Викласти частину порізаної шинки, грибів та сиру (за бажанням сир можна потерти). Поставити в духовку на 8-10хв та додатково 4-5хв під гриль при максимальній температурі. Так повторити з рештою дерунами-основами або зразу або згодом. Перед подачею прикрасити зеленню.