Капкейки з сюрпризом

Складові:
- 1 і 2/3 скл борошна
- 2/3 скл какао
- 1.5 ч. л соди
- 1 ч. л солі
- 1 ч. л розчинної кави
- 120 г вершкового масла (кімнатної температури)
- 1.5 скл цукру
- 2 великих яйця
- 1 ч. л есенції ванілі
- 300 мл 3% йогурту

для начинки:
- варене згущене молоко

для крему:
- 3 ст. л какао
- 4-5 ст. л киплячої води
- 150 г вершкового масла (кімнатної температури)
- 1/3 склянки цукрової пудри
- щіпка солі
- 375 г чорного 56% шоколаду

Приготування
Включити духовку на 180 градусів. У мисці з'єднуємо разом просіяне борошно, соду, какао. Добавляем сіль і розчинну каву. У мисці міксера збиваємо вершкове масло з цукром. Додаємо по одному яйця, в кінці додаємо ваніль. Додаємо по черзі частинами борошно, йогурт щоб останнім була мука.
З'єднуємо до однорідної маси. Формочки для капкейків заповнити масою на 2/3 від висоти. Випікаємо 20 хвилин щоб паличка при перевірці була суха.
Даємо охолонути.
Коли капкейки охолонуть, виймаємо ложкою серединку. Наповнюємо кондитерський мішок начинкою і заповнюємо порожнину. Зверху закриваємо шматочком (скоринкою) який ми виймали. 
Приготування крему: на водяній бані або в мікрохвильовій пічці розтопити шоколад, дати охолонути. Залити какао окропом, розмішати і дати охолонути.
Збити вершкове масло з цукровою пудрою і сіллю до пишної, світлої маси. Додаємо остиглий шоколад і какао. Збиваєм. Зверху прикрашаємо шоколадним кремом.

close
Додати свій рецепт