Шоколадні кекси

Складові:
- 100 г несолодкого какао-порошку
- 200 г борошна
- 250 г цукру 
- 1,5 ч. л. соди 
- 3/4 ч. л. розпушувача
- 3/4 ч. л. солі
- 2 великих яйця
- 100 мл гарячої води 
- 180 мл кислого молока (кефіру) 
- 75 мл олії 
- 1 п ванільного цукру( 10 г) або кілька капель ванільної есенсії.

Приготування
Змішуємо разом і просіюємо какао, борошно, розпушувач і сіль. Додати цукор і перемішати у високій мисці.
У окремій мисці змішати кисле молоко та соду і залишити на 4 хв. (тільки на довше не залишайте, бо вийдуть як резина) . Далі до кислого молока додаємо яйця, гарячу воду, олію, ванільний цукор і перемішуємо вилкою. 
У суміш додаємо сухі інгредієнти. Тісто перемішуємо до однорідної маси близько 4 хв. 
Готову суміш викладаємо у підготовлені форми, наповнюємо трішки більше ніж на 1/2 частину від форми /якщо більше то тісто втече і кексик буде неакуратний/.

Духовку розігріваємо до 160-180 градусів (усе залежить від вашої духовки). У форму /у мене металева/ вкладаємо бумажні капсули / розмір дна 5 см висота 3 см або 3,5 см/.
 
Випікати 18-22 хв. Готовність перевіряємо зубочисткою /перші 15 хв не відкриваємо/.
Прикрашаємо за бажанням.



Джерело: Змішуємо разом і просіюємо какао, борошно, розпушувач і сіль. Додати цукор і перемішати у високій мисці. У окремій мисці
close
Додати свій рецепт