![](/_pu/34/69036435.jpg)
Складові:
- 350 г тертих на дрібній тертці свіжих очищених кабачків
- 0,5 ч. л. солі
- 190 г пшеничного борошна
- 250 г цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 1 ч. л. розпушувача
- 0,5 ч. л. соди
- 4 ст. л. какао
- 1 ч. л. кориці
- 2 яйця
- 120 г йогурту (кислого молока або кефіру)
- 60 г вершкового масла
- 100 мл соняшникової олії
- 2 ст. л. розчиненої чорної кави (можна і заварної)
Приготування
Натираємо кабачок на дрібній тертці, додаємо сіль і відставляємо на 30-40 хв, щоб виділився сік. Збиваємо яйця з цукром, потім додаємо олію, йогурт (я додавала кисле молоко), каву.
У окремій мисці змішуємо усі сухі інгредієнти, просіюємо і додаємо до рідких, змішуємо. Потім відживаємо трохи кабачок і додаємо до решти інгредієнтів.
Усе ретельно вимішуємо. Я скористалася міксером.
Тісто має бути як густа сметана. Готову суміш виливаємо у змащену маслом форму і випікаємо 45 хв при 180 градусах у духовці або 55 хв у мультиварці.
Смак кабачка не відчувається, кекс ніжний.
Джерело: Натираємо кабачок на дрібній тертці, додаємо сіль і відставляємо на 30-40 хв, щоб виділився сік. Збиваємо яйця з цукром,