Складові:
нижній шар:
- 300 м звичайного печива
- 75 г. вершкового масла
крем:
- 500 м крем-сиру
- 500 м сметани 30%
- 1 ст. цукру
- ванільний цукор - до смаку (у мене з натуральної ваніллю)
- желатин швидкорозчинний - 20 м (у мене Др. Оеткер)
- 0, 5 склянки окропу
- сік лимона - 2 ст. ложки
верхній шар:
- 500 м полуниці
- 1 упаковка желе з полуничним смаком (у мене Др. Оеткер)
Приготування
Для початку кип'ятимо воду і розводимо швидкорозчинний желатин (постійно помішуючи, щоб не було грудочок, окріп потрібно вливати в желатин, а не навпаки)
Далі в іншому посуді розводимо желе згідно інструкції на упаковці і теж постійно помішувати до розчинення желатину.
Потім печиво подрібнюємо в блендері до дрібної крихти, висипаємо в миску, додаємо розтоплене вершкове масло і ретельно руками перемішуємо до однорідної маси.
В цей час готуємо форму (у мене роз'ємна 27 см.) Знімаємо бортики, кладемо на дно
Пекарській папір (з запасом) і закриваємо бортики. Зайвий папір обрізаємо, залишаючи
приблизно 1 см. Бока закриваємо смужками пекарської папери і скріпками.
Масу з печивом викладаємо у форму, розрівнюємо і ретельно дном склянки або чим то іншим (у мене дерев'яна товкучка) рівно притискаємо ко дну (можна залишити невисокий бортик) Форму ставимо в холодильник.
У глибоку миску викладаємо крем-сир, сметану, цукор, ванільний цукор і збиваємо до збільшення маси вдвічі і розчинення цукру (приблизно 4-5 хв.), Потім поступово вводимо остиглий желатин при цьому, не перестаючи збивати крем. У самому кінці додаємо сік лимона і ще раз збиваємо. Крем готовий.
Дістаємо форму з печивом з холодильника, викладаємо крем і знову ставимо в холодильник.
В цей час готуємо полуницю (миємо й розкладаємо на паперовому полотенчиком обсушитись)
Потім прибираємо плодоніжки і ріжемо полуницю навпіл.
Дивимося, якщо желе вже охололо, дістаємо форму з холодильника, викладаємо полуницю на крем, ставимо форму в холодильник на рівну поверхню, і ложкою акуратно виливаємо желе в форму. (Намагайтеся лити желе на полуницю, а не на крем.)
Увага! Чи не заливайте желе на торт теплим, а то желе змішається з білим кремом.
От і все, торт готовий. Якщо хочете, можна прикрасити збитими вершками.