Чізкейк без випічки з полуницею
enjoy
24.10.2014

Складові:
нижній шар: 
- 300 м звичайного печива 
- 75 г. вершкового масла 

крем: 
- 500 м крем-сиру 
- 500 м сметани 30% 
- 1 ст. цукру 
- ванільний цукор - до смаку (у мене з натуральної ваніллю) 
- желатин швидкорозчинний - 20 м (у мене Др. Оеткер) 
- 0, 5 склянки окропу 
- сік лимона - 2 ст. ложки 

верхній шар: 
- 500 м полуниці 
- 1 упаковка желе з полуничним смаком (у мене Др. Оеткер)

Приготування
Для початку кип'ятимо воду і розводимо швидкорозчинний желатин (постійно помішуючи, щоб не було грудочок, окріп потрібно вливати в желатин, а не навпаки) 

Далі в іншому посуді розводимо желе згідно інструкції на упаковці і теж постійно помішувати до розчинення желатину. 

Потім печиво подрібнюємо в блендері до дрібної крихти, висипаємо в миску, додаємо розтоплене вершкове масло і ретельно руками перемішуємо до однорідної маси. 

В цей час готуємо форму (у мене роз'ємна 27 см.) Знімаємо бортики, кладемо на дно 
Пекарській папір (з запасом) і закриваємо бортики. Зайвий папір обрізаємо, залишаючи 
приблизно 1 см. Бока закриваємо смужками пекарської папери і скріпками. 
Масу з печивом викладаємо у форму, розрівнюємо і ретельно дном склянки або чим то іншим (у мене дерев'яна товкучка) рівно притискаємо ко дну (можна залишити невисокий бортик) Форму ставимо в холодильник. 
У глибоку миску викладаємо крем-сир, сметану, цукор, ванільний цукор і збиваємо до збільшення маси вдвічі і розчинення цукру (приблизно 4-5 хв.), Потім поступово вводимо остиглий желатин при цьому, не перестаючи збивати крем. У самому кінці додаємо сік лимона і ще раз збиваємо. Крем готовий. 
Дістаємо форму з печивом з холодильника, викладаємо крем і знову ставимо в холодильник. 
В цей час готуємо полуницю (миємо й розкладаємо на паперовому полотенчиком обсушитись) 
Потім прибираємо плодоніжки і ріжемо полуницю навпіл. 
Дивимося, якщо желе вже охололо, дістаємо форму з холодильника, викладаємо полуницю на крем, ставимо форму в холодильник на рівну поверхню, і ложкою акуратно виливаємо желе в форму. (Намагайтеся лити желе на полуницю, а не на крем.) 
Увага! Чи не заливайте желе на торт теплим, а то желе змішається з білим кремом. 
От і все, торт готовий. Якщо хочете, можна прикрасити збитими вершками.

close
Додати свій рецепт