Складові:
- борошно пшеничне 1/2 склянки
- сир 700 г
- сметана 150
- цукровий пісок 1 стакан
- молоко 0.3 склянки - 5 яєць
- масло рослинне 0.5 склянки
Приготування
Сир обробляємо блендером, додаючи в нього сметану - близько 100 м Головне - отримати з сиру гладку масу без крупинок.
Яйця розділити на білки і жовтки, білки збити в піну в половиною склянки цукру. В збиті білки додати послідовно 1/2 склянки борошна, 5 залишилися жовтків і 1/2 склянки рослинного масла без запаху. Частина маси - у форму з високими стінками.
В решту маси додати підготовлений сир. Посолити масу, додати 1/2 склянки цукру, 1/3 склянки молока, ванільний цукор. Вимісити масу міксером і обережно вилити у форму поверх першого шару. Перший шар неминуче підніметься по краях.
Ставити в розігріту піч на 40-60 хв, випікати при 180-200. В процесі торт піднімається, набуваючи корічневарий відтінок. Діставши його з печі, змастити сметаною, змішаною з цукром - 50. г сметани + 2 ложки цукру. Поставити в вимкнену остигаючу піч.
Викласти на торт фрукти та / або ягоди - свіжі або консервовані. Залити їх желе - дві склянки сиропу, в якому бланшувати фрукти і 1 стакан розпущеного желатину (2 ст.л. желатину на 1 склянку води).