Царська сирна паска
Тортенко

Складові:
- 500 г сиру 
- 2-3 курячі яйця 
- 200 г сметани 
- 100 г вершкового мала 
- 100 г цукру - піску 
- 1 ч. л. ванільного цукру 
- 100 г дрібно нарізаних родзинок 
- 75 г подрібнених горіхів / мигдаль, фундук, кеш'ю, ваші улюблені/
- 50 г дрібно нарізаних цукатів

Приготування
Промиваємо родзинки, заливаємо окропом і залишаємо на 20 хв. Воду зливаємо, родзинки підсушуємо і дрібно нарізаємо.

Сир протираємо через сито, щоб він став ніжним і пухнастим.

Яйця взбиваємо з цукром. Сметану ставимо на слабкий вогонь та доводимо до кипіння (у жодному випадку не кип'ятимо). Як тільки побачили, що сметана починає закипати, вливаємо її у збиті з цукром яйця і перемішуємо. Ставимо яєчно-сметанну суміш на маленький вогонь і, постійно помішуючи, варимо близько 3 хв. Коли суміш починає густішати /за консистенцією як рідка сметана/ , знімаємо її з вогню і мішаємо ще кілька хвилин, щоб не з'явилися грудки. 

Масло кімнатної температури збиваємо виделкою, додаємо ванільний цукор, горіхи, родзинки, цукати і ретельно перемішуємо. 
З'єднуємо разом сир, сметанно-яєчну і масляну суміші. Акуратно перемішуємо до однорідності. 
Форму для паски викладаємо двома шарами марлі та заповнюємо сирною масою. Ставимо у глибоку тарілку, бо знизу виділиться сироватка, кінці марлі закриваємо наверх і ставимо в холодне місце під гніт. 
Відстоятися паска повинна мінімум добу.



Джерело: Промиваємо родзинки, заливаємо окропом і залишаємо на 20 хв. Воду зливаємо, родзинки підсушуємо і дрібно нарізаємо. Сир
close
Додати свій рецепт