
Форма 33х23.
Складові:
тісто:
- 250 г маргарину
- 200 г цукру
- 2 яйця
- 250 г сметани
- 600 г борошна
- 2 ч.л. розпушувача для тіста
- 1 ст.л. какао
крем:
- 200 г молока
- 200 г масла вершкового
- 100 г цукрової пудри
- 2 ст.л. борошна
- 4 ст.л. цукру
помадка:
- 100 г вершкового масла
- 5 ст.л. молока
- 6-7 ст.л. цукру
- 5 ст.л. какао
також потрібно:
- 100 г родзинок
- 100 г горіхів
- вишневий джем або густе варення
Приготування
Маргарин перетерти із цукром. Яйця розбити і відділити жовтки від білків. Додати жовтки до маргарину із цукром і перетерти. Окремо збити білки із дрібкою солі теж додати в миску і все добре розтерти. Додати сметану і перемішати. Потім додати борошно із розпушувачем і замісити тісто. Розділити його на 2 нерівні частини (в меншу додати какао і вимісити до однорідного кольору). Кожну із частин розділити навпіл. Родзинки і горіхи поділити теж на 2 купки.
Деко застелити папером і викласти одну частину світлого тіста. На тісто викласти джем. Посипати не дуже подрібненими горіхами і родзинками ( перед тим родзинки замочити у гарячій воді на 30 хвилин). З однієї частини темного тіста катуляємо смужки і викладаємо їх решіткою. Я ще від себе додала трошки вишні. Випікаємо при 180С - 30 хвилин. Так само робимо другий корж.
Крем: в посудину насипаємо 2 ст.л. борошна і перетираємо його із молоком. Щоб не утворилися грудочки,молоко додаємо потрошки. Додаємо 4 ст.л. цукру і вимішуємо. Ставимо на маленький вогонь і помішуючи, доводимо до консистенції сметани. Даємо охолонути. Масло збиваємо із пудрою і потім до нього невеликими порціями додаємо охолоджену масу, постійно перетираючи. Коржі перемащуємо кремом.
Помадка: розтопити в посудині масло, додати молоко, цукор, какао, довести до кипіння і кипятити, поки маса не почне густіти. Готовий торт полити помадкою.
Джерело: Маргарин перетерти із цукром. Яйця розбити і відділити жовтки від білків. Додати жовтки до маргарину із цукром і перетер