
Складові:
для тіста:
- 75 г цукру
- 75 г холодного вершкового масла
- 200 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- щіпка солі
- 1 яйце
сирна начинка:
- 3 жовтки
- 750 г творогу
- 1,5 п. порошку ванільного пудингу (або 60 г кукурузного крохмалу)
- 1 п. ванільного цукру або 1 каплю ароматизатора
- сік 1 лимона
- 150 – 200 г цукру
- 150 мл олії
- 400 мл молока
безе:
- 100 г цукру
- 3 охолоджені білки
Приготування
Масло нарізаємо шматочками, змішуємо з цукром. Додаємо яйце, сіль, пересіяне борошно та розпушувач. Замішуємо гладке тісто і кладемо його в холодильник на 30 хв.
2/3 тіста викладаємо на дно змащеної маслом форми, а з 1/3 тіста формуємо бортик висотою 4 см.
Беремо яйця, відділяємо білки від жовтків. Посуд із білками кладемо у холодильник.
За цей час сир перетираємо блендером або за допомогою м'ясорубки.
Додаємо цукор, порошок ванільного пудингу (крохмал), жовтки, ванільний цукор, лимонний сік і олію змішуємо до гладкої суміші. Невеликими порціями, постійно помішуючи додаємо молоко. Сирну масу виливаємо на тісто і випікаємо у духовці 45-50 хв при 180 - 190°Ц
Витягуємо з холодильника білки і взбиваємо, поступово додаючи цукор. Білково-цукрову суміш викладаємо зверху на гарячий торт і печемо 15-20 хв при 150-160°Ц .
При охолодженні торта мають з’явитися крапельки.
Джерело: Масло нарізаємо шматочками, змішуємо з цукром. Додаємо яйце, сіль, пересіяне борошно та розпушувач. Замішуємо гладке тіс