Торт Шоколадне свято
Ганна
Ганна
29.12.2017

Яйця для тесту 4 шт
Вершкове масло для тесту 100 г
Борошно для тіста 150 г
Цукор для тесту 150 г
Шоколад молочний для тесту 100 г
Вершки 35% -ной жир. для глазурі 1/4 ст. л.
Цукор для глазурі 2 ст. л.
Шоколад молочний для глазурі 100 г
Вершкове масло для глазурі 50 г
Джем будь-якого, для промазування коржів 200 г

Жовтки відокремте від білків. Змішайте жовтки з цукром і добре збийте.
Шоколад і вершкове масло розтопіть і додайте до жовтків з цукром. Добре перемішайте.
Додайте борошно.
Білки з цукром, що залишився збийте в щільну піну.
Поступово помішуючи вводите білкову піну в шоколадну масу.
Вилийте тісто в змащену маслом форму і випікайте в розігрітій до 180 градусів С близько 40 хвилин.
Остиглий корж розріжте на дві частини довгим ножем. Змастіть корж великим шаром джему.
Накрийте другим.
Зваріть глазур з шоколаду, цукру і вершків. Коли маса стане однорідною додайте вершкове масло і небагато остудіть.
Нанесіть глазур на верх торта і з боків. Поставте в холодильник на 2-3 години.
Прикрасьте зверху ягодами і фруктами.

close
Додати свій рецепт