
Складові:
біле тісто:
- 3 яйця
- 1 скл. цукру
- 4 ст.л. сметани
- 2 ч.л. амоняку
- 2 скл. муки
- 150 г. топленої маргарини
чорне тісто:
- 3 яйця
- 1 скл. цукру
- 4 ст.л. сметани
- 1 скл. муки
- 2 ст.л какао
- 1 ч.л. соди погашена оцтом
- 150 г. топленої маргарини
крем:
- 1 пачка пудінгу (ванільного)
- 2 скл. молока
- 1 скл. цукру
- 300 г. масла
- 1 л. вишень
Приготування
Біле тісто: білки взбити з цукром+жовтки+сметана в якій вимішаний амоняк+маргарина+мука-все це взбити міксером.
Чорне тісто: білки взбити з цукром+жовтки+сметана+сода погашена оцтом+маргарина+мука вимішана з какао-все це взбити міксером.
Біле і чорне тісто поділити на три частини.
На братванку лити біле тісто а по ньому чорне, ледь розмазуючи пальцями,щоб вийшла наче мармурова (біло-чорне).
Так спекти три коржі.
Крем: в одній склянці молока холодного розчиняємо пудінг, а в іншій розчиняємо цукор на вогні, коли воно починає кипіти виливаємо молоко з пудінгом і варимо на легкому вогні до загустіння, охолоджуємо.
300 г. масла взбиваємо і додаємо по ложці заварений пудінг,в кінці додаємо вишні (добре відтиснувши).
Коржі можна посиропити соком з вишень, хоча вони і так достатньо пухкі.