
Складові:
- 340 г борошна
- 250 г цукру
- 40 г какао
- 1,5 ч. л. соди
- 1/2 ч. л. солі
- 9 ст. л. олії
- 1,5 ст. л. оцту
- 1,5 скл. холодної води
- 1,5 ч. л. ванільного екстракту
Приготування
Духовку разігріти до 175 С.
Роз'ємну форму для випічки трохи змастити олією, застелити дно пергаментом і закрити кільце. Прямо в форму просіяти борошно. В невеликій мисочці змішати цукор, какао, сіль та соду. Висипати в форму і добре перемішати з борошном. Зробити в борошні три заглиблення - один великий, один поменше і третій самий менший. В велике заглиблення вилити олію, в середнє оцет, в маленьке - ванільний екстракт. Півтори склянки води розприділити по всій формі та перемішати. Невелика неоднорідність тіста допустима, саме головне, щоб не залишилось сухих грудочок.
Пекти 40-45 хвилин.
Можна розрізати і перемастити кремом, а можна просто посипати пудрою. Все робиться надзвичайно швидко.
Джерело: Роз'ємну форму для випічки трохи змастити олією, застелити дно пергаментом і закрити кільце. Прямо в форму просіяти боро