
Складові:
- 500г муки
- 20г дріжджів
- 1 ск. молока
- 3 жовтка
- 50г цукру
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ст.л. вершкового масла
- сезам (кунжут)
Приготування
Дріжджі подрібнити і посипати цукром, щоб розтанули.Влийте тепле молоко, розмішайте. Просійте 250 гр. муки і вимішайте ложкою до консистенції густої сметани. Залиште, щоб підросло. Тоді додайте 3 жовтка, сіль і вимішайте.
Просійте решта муки і вимішайте тісто доки воно не стане відставати від рук.Тоді влийте розігріте вершкове масло. Коли тісто повністю вбрало в себе масло, накрийте серветкою, щоб підросло.
Змастіть братванку олією, та не спішіть витирати руки. Ложкою наберіть невелику кількість тіста і руками сформуйте невелику булочку. Булочки кладіть на відстані одна від одної. Вони ще виростуть. Залиште в теплому місці, щоб підросли. Згодом помажте їх збитим яйцем і посипте сезамом.
Випікати в розігрітій духовці при 200 градусах близько 30 хвилин.