Булочки з кремом
enjoy
14.02.2015

Складові:
- жовтки для змащування
- цукрова пудра для посипання

тісто (16 булочок):
- борошно 3 стакани
- молоко 150 мл
- цукор 4 ст.л
- яйця 1 шт.
- вода 50 мл
- вершкове масло 40г
- дріжджі 20г
- цедра лимона 1 ч.л
- сіль 0,3 ч.л
- ванілін

крем:
- молоко 350 мл
- цукор 4 ст.л.
- крохмаль 2 ст.л.
- жовтки 2 шт.
- вершкове масло 40г
- лимонний сік 1 ст.л.
- цедра лимона 1 ч.л.
- ванілін

Приготування
Для тіста дріжджі ровести в теплій воді. Змішати борошно, сіль, ванілін і цукор. Яйця збити виделкою і зєднати з молоком.

В сухі інгредієнти поступово ввести розведені дріжджі і збите яйце. Замісити тісто, додати розтоплене вершкове масло та терту цедру.

Вимісити тісто, перекласти в миску, накрити рушником та поставити в тепле місце на пів години.

Підійшовше тісто обмяти, розділити на 16 частин.

Кожну частину розкачати овалом, довжиною в 15 см.

На краєчок покласти крем.

Закрити його тістом і зєднати краєчка.

Іншу частину тіста розрізати на 18 полосочок.

Обвернути їх навколо булочки. Те ж саме проробити з рештою тіста і крему. Булочки покласти на деко, змащене рослинною олією.

Змазати жовтком, поставити в тепло на 30 хв.

Випікати при 160-180 градусів 15-20 хвилин. Вистигші булочки посипати цукровою пудрою.

Крем: крохмаль розвести в молоці, додати жовтки, цукор, ванілін, терту цедру лимона та поставити на невеликий вогонь. Варити до загустіння, постійно помішуючи. Остудити. Додати вершкове масло, сік лимона і збити.

close
Додати свій рецепт