Бостонський кремовий торт
enjoy
14.12.2014

Складові:
- борошно 125 г
- яйце 4 шт.
- цукор 150 г
- розпушувач 1 ч.л.
- лимонний сік 1 ч.л.
- рослинна олія 3 ст.л.
- вершки 50 мл
- шоколад 200 г

крем:
- молоко 500 мл
- яйце 2 шт.
- цукор 100 г
- крохмаль 30 г
- ваніль
- вершкове масло 50 г

Приготування
У миску просіяти борошно, розпушувач і 50 г цукру
Окремо змішати жовтки, лимонний сік і рослинне масло
Білки збити з рештою 100 г цукру до м'яких піків
Поступово вмішати білки в жовткову суміш
У три прийоми всипати сухі інгредієнти, щоразу ретельно перемішуючи
Випікати при 175 С протягом 30-40 хвилин.
Готовий бісквіт остудити і розрізати на 2-3 частини
Кожен корж рясно змастити остиглим кондитерським кремом
Для глазурі нагріти вершки і змішати їх з розтопленим шоколадом. Полити зверху торт.

Молоко закип'ятити зі стручка ванілі
Яйця перемішати з цукром і крохмалем
Акуратно влити гаряче молоко в яєчну суміш, постійно помішуючи
Перелити крем назад в кухлик і поставити на середній вогонь
Довести до кипіння і прокип'ятити пару хвилин - постійно заважати крем
Зняти з вогню і вмішати вершкове масло
Охолодити крем, накривши харчовою плівкою.

close
Додати свій рецепт