Складові:
на 130 грамів яловичого м’яса беруть:
- 12 грамів цибулі ріпчастої
- 1 чайну ложку сухарів
- 1 цибулину для соусу
- 10 грамів грибів сушених, або ЗО свіжих
- 1 чайну ложку томату
- 2-3 картоплини
- до смаку перцю гіркого і лаврового листя
- 1 чайну ложку жиру для картоплі
Приготування
Підготовлене яловиче м’ясо пропускають через м’ясорубку (через рідку решітку), перемішують з частиною нарізаної сирої цибулі, додають перець, сіль, добре розмішують і надають форми битків.
Потім обкачують у сухарях і обсмажують на жиру. Решту цибулі обсмажують і кладуть частину на дно сотейника або каструлі, зверху кладуть частину відварених і підсмажених грибів, потім на них кладуть битки і накривають їх цибулею, що залиишилася, і грибами, заливають бульйоном і тушкують 10—15 хвилин.
Для гарніру тушкують картоплю в грибному відварі з додаванням томату-пюре і жиру.