Бісквітний торт "Березневий заєць або Пухнастик"
enjoy
04.02.2015

Форма для випічки розміром 20х30 см.

Складові:
лимоний бісквіт:
- 4 яйця
- 1 склянка цукру
- цедра і сік
- половинки лимона
- 3 столові ложки борошна + 1 столова ложка картопляного крохмалю (все з гіркою) - разом виходить 1 стакан 

просочення:
- сік половини лимона
- 1 столова ложка цукру
- 1 столова ложка коньяку

вершковий заварний крем:
- 400 мл 20% вершків
- 3 жовтки
- 2-3 столові ложки цукру
- 1 чайна ложка борошна (з гіркою)

прикраса:
- 50 грамовий "радянський" шоколадний батончик з начинкою (краще Rochen)
- 3-4 чайні ложки 10 % вершків

Приготування
Спекти лимонний бісквіт. Остиглий бісквіт розрізати вздовж на 2 пласти. Кожну половину злегка просочити лимонним соком, змішаним з цукром і коньяком. Потім на нижній пласт бісквіта нанести гарячий вершковий заварний крем. Коли крем трохи охолоне - накрити другим пластом і трохи притиснути. Зверху торт прикрасити розтопленим шоколадом. Для цього на самому маленькому вогні розтопити шоколадний батончик з 3-4-ма чайними ложками 10% вершків. Коли крем охолоне, бісквітний торт поставити просочуватися в холодильник (для просочення досить 3-4 годин). 

Вершковий заварний крем: жовтки змішати з цукром, борошном і декількома ложками вершків. Вершки підігріти. У жовткову суміш поступово, дуже швидко розмішуючи, щоб не згорнулися жовтки, додати гарячі вершки. Крем прогрівати, помішуючи, на невеликому вогні, поки не почне "пихкати". Цей бісквітний торт виходить дуже ніжним і повітряним, з трохи чутною ноткою лимона і приголомшливим ароматом.

close
Додати свій рецепт