Біскотті
enjoy
07.03.2015

Складові:
- 400г борошна
- 200г цукру (білий та дрібний)
- 4 яйця
- 1 ч.л. пекарського порошку (розпушувача)
- 1 ч.л. солі
- 1 ч.л. ванільної есенції (або добавте декілька пакетиків (по 10г) ванільного цукру), 
- 50г сушеної клюкви (або світлих родзинок)
- 150г мигдальних горіхів 

Приготування
Змішайте в мисці борошно, цукор, сіль та разпушувач.
Розділіть одне яйце на жовток і білок. Білок відставте в сторону.

В розігрітій до 160 градусів духовці підсмажте мигдаль. Хвилин десять, до злегка коричневого кольору. 
Вийміть, дайте вистигнути та грубо порубіть.

В миску з борошном влийте яєчну суміш та розмішайте руками.
Тісто по консистенції дуже туге! Не бійтесь. Так і треба.

Добавте мигдаль, клюкву та добре перемішайте ще раз. Розділіть на три рівні частини.

Положіть на поверхню присипану борошном і скатайте "ковбаски", шириною сантиметра чотири.

Положіть на протвень змащений маслом і присипаний борошном.
Залиште між ними відстань. 
Збийте білок і намастіть ним тісто. 

Поставте в розігріту на 180 духовку на 30-35 хвилин.
До коричневої скоринки. Віткніть зубочистку в середину тіста, якщо вона залишилась сухою, все готово.

Виймаємо, даємо остигнути (тут їх головне не з'їсти одразу!) 
і нарізаємо (гострим ножем!) поперек, шматками товщиною близько 1 см.

Викладаємо на той же протвень та знову ставимо в духовку, хвилин на десять.

Виймаємо, даємо остигнути і ..... 
Вони стануть твердими , коли вистинуть. Не хвилюйтесь, так треба.

Їх можна довго зберігати в банці з плотною кришкою.

close
Додати свій рецепт