
Складові:
- 250г пшеничного борошна
- 1 1/2 ч.л. порошку для випічки
- 1/4 ч.л. солі
- 140г жовтої кукурудзяної крупи
- 200г цукру
- цедра від 1 апельсина
- 115г вершкового масла, кімнатної температури
- 2 великі яйця
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 90г фісташок, плюс ще трохи фісташок подрібнити
- 60г сушеної журавлини
- 120 мл лікеру Гранд Марньє
- 90г білого шоколаду, грубо порізати
- 15г вершкового масла
Приготування
Розігріти духовку до 175°C. Покрити деко пергаментним папером. У невелику миску пересипати журавлину і залити лікером. Залишити на 15 хв. Процідити і просушити. У великій мисці змішати пшеничне борошно, кукурудзяну крупу, порошок для випічки і сіль. Збити.
В окремій мисці пальцями розтерти цукор з апельсиновою цедрою. За допомогою міксера збити апельсиновий цукор і вершкове масло до легкої і пухкої консистенції. Додати яйця і збивати ще приблизно 2 хв. Додати ванільний екстракт. Потім поступово додавати борошняну масу, перемішуючи. Збити до однорідної консистенції приблизно 3 хв. Додати журавлину і цілі фісташки. Перемішати.
На приготованих деках сформувати з тіста дві "колоди" висотою 3,75 см. Випікати 15 хв., поки тісто підрум'яниться. Дати охолонути 15 хв. Перекласти на обробну дошку і порізати по діагоналі скибочками завтовшки приблизно 2 см.
Перекласти скибочки на деко, розрізаною стороною вниз. Поставити в духовку і випікати ще приблизно 6 хв., поки печиво підрум'яниться. Перевернути і випікати із зворотного боку ще 5-6 хв. Перекласти на решітку і дати охолонути. На водяній бані розтопити шоколад і 15 г вершкового масла. Зняти з вогню.
У невелику миску пересипати подрібнені фісташки. Швидко занурити 1/3 біскотті в шоколадну масу, після чого занурювати в подрібнені фісташки. Поставити назад на решітку, щоб шоколад застиг. Зберігати біскотті в герметичному контейнері при кімнатній температурі на протязі тижня.