Бісквіт ванільний шифоновий

Складові:
- 2 скл. борошна
- 1.5 скл. цукру
- 3 ч. л. розпушувача
- 1/4 ч. л. солі
- 3/4 скл. холодної води
- 1 п. ванільного цукру
- 7 яєць
- 1/2 скл. олії
- 1/2 ч. л. лимонної кислоти

розрахунки на 5 яєць:
- 5 яєць
- 257 г борошна
- 246 г цукру
- 118 г води
- 75 г олії
- 11 г розпушувача
- 1/3 ч. л лимонної кислоти
- 1/5 ч. л. солі

Приготування
В великій мисці змішати просіяне борошно, сіль, розпушувач, 1 склянку цукру. 
Жовтки збити збити з 0.5 склянки цукру, ванільним цукром, додати воду, олію, збити до пишної однорідної маси.
З'єднати суху суміш з жовткою масою, перемішавши до однорідності.
Збити білки до стійкої піни, під кінець збивання додавши лимонну кислоту.
В два прийоми додати білки до тіста, акуратно вимішуючи лопаткою знизу вверх.
Дно форми діаметром 26 см вистелити пергаментом, вилити тісто. Пекти при 170С 50-60 хв.



Джерело: В великій мисці змішати просіяне борошно, сіль, розпушувач, 1 склянку цукру. Жовтки збити збити з 0.5 склянки цукру, ван
close
Додати свій рецепт