Батон на сирватці
enjoy
26.02.2015

Складові:
- 400г борошна
- ¾ ч. л. (3г) сухих дріжджів
- 16г цукру
- 14г масла
- 6г солі
- 60г сирватки
- 170г води

Приготування
Сирватку нагріти до температури 35-40 °C. 

Перемішати всі інгридієнти. Місіть тісто десь 12-15 хвилин. Тісто має вийти плотним, гладеньким і нелипким. Перекладіть тісто в змащену маслом миску, накрийте плівкою і залиште бродити годину-півтори при температурі 30 градусів. Тісто збільшиться вдвоє.

Викладіть тісто на дошку і підкатайте його в шар, накрийте плівкою і залиште на 5-10 хвилин. Роздавіть його кулаком, стараючить вигнати всі великі пухирці. Скатайте тісто в циліндр, защипніть шов і кінці. Перекладіть батон на деко застелене пергаментом.

Залиште батон на годинку. Розігрійте духовку до 200 градусів. За декілька хвилин до посадки батона оббризкайте стінки духовки водою.
Покладіть батон в духовку і ще раз оббризкайте стінки. Печіть близько 25 хвилин і при необхідності розверніть батон в середині випічки.

close
Додати свій рецепт