Баранина у червоному вині

Складові:
- 1 кг. баранини (можна філе, а можна й з кісточкою)
- 1 корінь пастернаку
- 1 корінь петрушки
- 2 морквини
- 3 стебла селери
- 300 мл червоного сухого вина
- 200 мл води
- свіжемелений чорний, духмяний білий перець
- гвоздика
- сіль

Приготування
Баранину розділити на порційні шматки, обжарити на сухій гарячій сковорідці. Перекласти в глибоку сковороду чи казанок, посолити, поперчити. Всі коріння нарізати кружальцями, стебла селери - на шматки товщиною в 1,5 см. На сковорідці після м'яса залишився вижарений сік та жир - в цьому соусі на великому вогні обжарити овочі, в кінці додати вино, перемішати, додати до м'яса. Додати води, щоб м'ясо було до половини покрите рідиною.
Тушити на маленькому вогні до готовності м'яса (години дві, дві з половиною). Я для цієї страви маю спеціальний девайс - скороварку. Така велика товстостінна каструля, яка герметично закривається, і в якій утворюється дуже високий тиск. В скороварці баранина готується 25 хвилин.



Джерело: Баранину розділити на порційні шматки, обжарити на сухій гарячій сковорідці. Перекласти в глибоку сковороду чи казанок,
close
Додати свій рецепт