Складові:
- 1 ст. молока
- 2 ч.л. масла
- 2 ч.л. цукру
- 1 ст. води
- 2 ч.л. сухих дріжджів
- 2 ч.л. солі
- 4 ст. муки
крім того:
- чиста вода в пляшці із спреєм
Приготування
Молоко закип'ятити, додати масло і цукор, вимішати. Перелити у велику миску, додати воду і трохи остудити (близько 10 хвилин). Додати дріжджі, вимішати, всипати сіль і 1 стакан муки, вимісити. Безперервно вимішуєчи додавати муку по 1 стакану (якщо є необхідність всипати ще додаткові 1/2 ст. муки). Дуже енергійно вимішувати (можна міксером), щоб тісто було гладким. Тісто буде дуже м'яке і прилипаюче до рук - таке має бути.
Включити духовку на 250 градусів. Коли багети готові до випічки, збризнути духовку водою (8-10 пшиків, водна пара творить красиву скоринку), вкласти багети і пекти 10 хвилин, зменшити температуру до 200, і пекти доки не будуть рум'яні і якщо по них постукати, буде звук як пусте місце.