Австрійський сирний торт "Гауда"
enjoy
04.12.2014

Роз'ємна форма d = 23 см.

Складові:
бісквіт:
- 3 яйця
- 25 г кокосової стружки
- 75 г цукру
- 30 г борошна
- 30 г кукурудзяного крохмалю
- щіпка солі

суфле:
- 75 г сиру «Гауда»
- 200 мл вершків
- 75 г цукру
- 2 ст. л. борошна
- 4 жовтки
- 90 г вершкового масла
- 4 білка
- екстракт ванілі (кілька крапель)
- лимонний сік (кілька крапель)
- (яйця використовувала великі - добірні,
- якщо зовсім дрібні, то сміливо беріть 5 шт)

прошарок:
- кільця консервованих ананасів

Цукрова пудра для подачі.

Приготування
Готуємо бісквіт: окремо змішуємо сухі інгредієнти - крохмаль, борошно, кокосову стружку, сіль.

Збиваємо яйця на найвищій швидкості міксера 1 хв, додаємо цукор, збиваємо до густого, кремоподібного стану хвилин 7-8, щоб маса стала пишною і повітряної. У два-три етапи вводимо сухі інгредієнти (з цього моменту користуватися міксером категорично заборонено!), Перемішуємо акуратно рух знизу вгору дерев'яною або пластиковою лопаткою.

Вилити тісто в застелену пергаментом форму і випікати в духовці при температурі 180 гр. 20 хвилин. Відразу бісквіт не діставати з духовки, залиште хвилин на 10-15 відпочити.

Готуємо суфле: сир натираємо на дрібній тертці. Вершками ставимо на повільний вогонь, додаємо ваніль і злегка підігріваємо.

Туди ж відправляємо натертий сир і перемішуємо вінчиком до його розчинення. Додаємо половину норми цукру і 2 столові ложки борошна, швидко перемішуємо. Додаємо вершкове масло, знімаємо з вогню.

Ввести по одному жовтки в остигнула масу, збити міксером до однорідності.

Збити білки з рештою половиною нормою цукру і лимонним соком до стійких піків. Додати пару ложок до яєчно-сирної суміші, перемішати дуже акуратно, щоб білки не осіли, додати інші білки і знову перемішати.

Включити духовку на 150 градусів, поставити піддон з водою. Роз'ємну форму застелити пергаментом, вирізати смужки, застелити також боки. На дно форми кладемо бісквіт, зверху кільця ананасів. Заливаємо суфле. Випікати на 2-му рівні духовці 1 годину 15 хвилин.

Я випікала 40 хвилин при 150 градусах, потім збавила до 140 гр. і ще 35 хвилин.

Готовий торт відразу ж не виймати!

Вимкнути духовку і дати йому ще постояти 20 хвилин, потім відкрити дверцята і залишити ще на 30 хвилин. Поставити в холодильник на ніч прямо у формі. На наступний день акуратно вийняти з форми. Прикрасити торт цукровою пудрою.

close
Додати свій рецепт