
Складові:
зацукровані шматочки апельсина:
- 2 апельсина
- 350 г цукру
- 400 мл води
торт:
- 150 г борошна млинців
- 1/2 ч л розпушувача / або звичайного борошна +1 ч.л. розпушувача /
- 150 г меленого мигдалю / або грецький горіх /
- 2,5 ст л маку
- 3 яйця
- 175 г цукру
апельсиновий крем:
- 4 яйця
- сік і терта цедра 1 апельсина і 1 лимона
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла
Приготування
Порізати / не надто тонко / неочищені апельсини, покласти їх в каструлю з 400 мл води і цукром. Перемішати і готувати, накривши кришкою, на плиті, протягом 20 хв, поки кірка не стане м'якою, якщо проткнути її гострим ножем. Зняти з вогню і дати охолонути. / Можна зменшити кількість цукру /
Форму, діаметром 20-22 см, прокласти папером для випічки / змащену маслом /. На дно викласти найкрасивіші шматочки апельсинів (у мене пішло 8 шт). Злити з шматочків апельсинів сироп і зберегти його. 100 г апельсинів збити в блендері з 75 мл сиропу, щоб вийшла однорідна маса.
Окремо, змішати борошно, пекарський порошок, мигдаль / або др.орехі / і мак. Збити яйця з цукром на протязі 5-7 хвилин. Сюди ж додати апельсинове пюре і акуратно перемішати лопаткою, намагаючись не вибивати з тіста повітря.
Перемішати сухі інгредієнти з пишною апельсинової масою. Акуратно перелити тісто в підготовлену форму і запікати 45-50 хв до золотистого кольору. Перевірте паличкою - якщо вона виходить з коржа чистою, торт готовий. Дістати з духовки і дати охолонути у формі.
Коли охолоне, перевернути корж, щоб апельсини були зверху.
Поки випікається торт, можна зробити крем. Збити яйця з соком апельсина і лимона (загалом, 150 мл). Додати цукор, масло, апельсинову і лимонну цедру і поставити на парову баню. Помішуючи, заварити на повільному вогні, поки суміш не загусне (це може зайняти до 30 хвилин).
Розрізати торт поперек два рази, щоб вийшло три коржа.
Змастити середину і нижню частину залишилися сіропом.У мене сиропу залишилося дуже багато і я намагалася просочити їм свої коржі.Потому вони занадто розмокнули / на фото видно /
Оскільки цукатів залишилося досить багато, я вирішила подрібнити їх і викласти на крем
Прикрашаємо за бажанням .... Залишаємо торт на кілька годин, щоб він просочився.