
Складові:
- 5 яєць
- 1 стаканчик води
- сіль
- 1 кг пшеничного борошна
- 400 грам вершкового масла
- 300 грам сиру сулугуні
- 200 грам адигейського сиру
- 200 грам сметани
Приготування
Яєчка збити з водою і сіллю. Борошно просіяти горою, зробити по центру поглиблення, влити в нього збиті яєчка. Замісити рівне круте тісто, поділити його на 9 часток: два великі (нижній і верхній шар) і 7 маленьких (внутрішні шари). Скачати в гуртки, накрити чистим рушником і дати відстоятися 20-30 хв.
Розкачати 1 солідну частину тіста, укласти в змазану маслом форму, щоб краї трохи звисали. Надзвичайно тонко розкачати 7 часток для внутрішніх шарів, чим тонше, тим краще.
У дуже великій каструлі закип’ятити воду і по черзі опускати в неї тільки тонкі листи на 1 хвилинку. Витягнути, обполоснути прохолодною водою і відкинути на друшляк.
Вершкове масло розчинити, рясно змастити нижній шар, укласти на нього обварений тонкий лист. У випадку якщо він більше за площею - трохи зібрати його хвилями, також змастити маслом. Укласти поверх 2-ий і третій листи, змастивши маслом кожен.
Сир протерти на тертці, перемішати з половиною розчиненого вершкового масла і сметаною, чудово змішати. Викласти половину сиру зверху третього шару тіста, далі – інші 3 аркуша, також промазуючи їх маслом. Далі викласти другу половину сирної начинки.
Звисаючі краї першого нижнього шару загорнути усередину, перекрити заключним розкатаним сирим пластом. Поверхню змастити збереженим розтопленим маслом. Підігріти духовку до 200 С і випікати до золотистої скоринки в межах 25 хв.