
Складові:
тісто:
- 750 мл борошна
- 220 г маргарина
- 0,5 - 0,75 скл. цукру
- 4 жовтка
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1-2 ст. л. сметани - щоб замісити
абрикосова начинка:
- 600 г кураги
- 500 мл кип'ятку
Приготування
Спочатку готуємо начинку: промиті абрикоси залити кип'ятком, витримати пів-годинки, поставити на малий вогонь і варити до розм'ягшення кураги. Відкинути на сито, відціджений сироп може знадобитися щоб розвести начинку, якщо вона вийде занадто густа. Розварену курагу збити блендером в мус.
Для тіста збити маргарин з цукром, додати жовтки, перемішати, додати борошно і розпушувач, замісити тісто, при потребі додати 1-2 столові ложки сметани.
Поділити тісто на 6 частин. Кожну частину розкачати в круг діаметром 28см на пергаменті , рівно обрізати по кругу.Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору.
Переслоїти коржі абрикосовим мусом, також змастити бока торта і верх. Присипати крошкою.
Джерело: Спочатку готуємо начинку: промиті абрикоси залити кип'ятком, витримати пів-годинки, поставити на малий вогонь і варити д