Журик
Тортенко

Складові:
- 2,5 л води
- 300-400 г телятини (чи реберець з м'ясом)
- 300-400 г ковбаси
- 200 г бочка копченого перерощого (шпондеру)
- 1 велика морква
- 1 корінь петрушки (можна і брусок селери)
- 1 цибуля
- 2 картоплі (можна не давати)
- 100-150 мл сметани 
- 1-2 ст. л. борошна
- 2 лаврових листки 
- 4-5 шт. пахучого перцю
- сіль, перець до смаку
- 1 зубець часнику
- зелень
- 50 мл олії
- яйця варені (на 1 порцію - 1 куряче чи 2 перепелині)

Приготування
Телятину цілим шматком заливаємо водою, як закипить, воду злити, м'ясо промити. Кладемо його у каструлю з водою (приблизно 2,5 л) і варимо майже до готовності (в мене 35-40 хв.). Тоді кладемо у цей бульйон цілі морквину та корінь петрушки, картоплю і бочок. Варимо ще 15 хв. і додаємо ковбасу.
Я брала спеціальні білі ковбаски до журика. Вони складаються з телячого та курячого м'яса, є вареними і некопченими.
Варимо ще 10 хв. Витискаємо туди зубець часнику. Додаємо лаврові листки, пахучий перець.
Витягнути з зупи м'ясо, бочок, ковбаски і овочі. Подізати м'ясо шматочками, бочок соломкою, ковбасу, моркву та петрушку кільцями, картоплю великими брусками. Цибулю нарізати півкільцями та протушити на олії. Додати все це до бульйону. Борошно розтерти зі сметаною та влити в зупу. Посолити та поперчити до смаку. Додати подрібнену зелень (кріп, петрушка). У тарілку до зупи класти розрізані надвоє (чи на четверо) відварені яйця.



Джерело: Телятину цілим шматком заливаємо водою, як закипить, воду злити, м'ясо промити. Кладемо його у каструлю з водою (приблиз
close
Додати свій рецепт