Вишнівка
Тортенко

Складові:
- вишні
- цукор
- спирт або горілка

Приготування
Коли відходять вишні, розумієш, що літо вже повернуло на осінь, а так хочеться зберегти його духмяні пахощі, солодкий присмак. Тоді й настає черга вишнівки. Справжньої вишні у нас зараз майже не знайдеш, але шпанка мені подобається не менше. Головне, щоб уже була спіла- преспіла, чорна і солодка. Накладаю тоді миті ягоди в банку 0,3-0,5 об'єму, засипаю їх щедро цукром (норми не відміряла, але, може, на 1 л банку вишень 1 склянку-1.5.), заливаю спиртом, ставлю на сонце і щодня помішую, доки цукор не розчиниться повністю. Коли цукор зникне, банку ставлю в кладовку і забуваю про неї.

close
Додати свій рецепт