Вершковий торт з абрикосовим джемом
sofi
02.02.2018
Борошно просіяти в миску з розпушувачем і сіллю.
У невелику каструльку вилити вершки і додати вершкове масло. Поставити на вогонь і розтопити масло в вершках. Щоб не перегріти.
Яйця розбити в миску і збити в піну.
Додати потрохи цукор і збивати ще 3-5 хвилин.
Додати вершково-масляну суміш.
І частинами додати борошно, постійно перемішуючи тісто.
Форму змастити маслом і присипати борошном. Вилити тісто і поставити в розігріту до 180 градусів С духовку на 45-50 хвилин.
Вийняти корж з форми і перевернути його, дати охолонути.
Вершки збити в мисці цукром і додати загущувач для вершків. Прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Джем або варення вилити в миску, прибрати надлишки сиропу, великі шматочки розмолоти.
Остиглий корж розрізати на 3 частини.
Перший корж намазати джемом.
Покрити шаром вершків.
Зверху покласти другий корж. Помазати його, як і перший, джемом і шаром вершків, зверху накритий третім коржем.
Зверху і з боків коржі покрити вершками. Прибрати в холодильник на 2 години.
Мигдальні пелюстки обсмажити на сковороді і остудити.
Обсипати торт з боків, зверху прикрасити скибочками фруктів за бажанням.
Подавати до столу.

Інгедієнти:
мука пшеничне вищого ґатунку 400 г.,
вершкове масло 100 г.,
цукор 350 г.,
розпушувач 10 г.,
сіль 1 пучку,
яйця 5 шт.,
вершки 10% жир,
абрикосовий джем або варення (для прошарку) 300 г.,
вершки 35% жир. (для крему) 500 г.,
загущувач для вершків (для крему) 10 г.,
цукор (для крему) 100 г.
close
Додати свій рецепт