Вегетаріанська піца на тонкому тісті
enjoy
29.04.2015

Складові:
- 1 склянка пшеничного борошна
- 1 столова ложка вершкового масла
- 1 щіпка солі
- вода до потрібної консистенції тіста

начинка:
- 4 великих шампіньйона
- 2 стиглих помідора
- 100г сиру
- рослинна олія
- спеції на ваш смак

Приготування
Для того щоб приготувати тісто, в миску насипаємо просіяне борошно, додаємо сіль і вершкове масло (не рідкою, але і не дуже заморожене). Після цього рубаємо всю суміш ножем, перетворюючи її в олійно-борошняну крихту.

Потім починаємо замішувати тісто, підливаючи до нього воду невеликими порціями. Тісто має вийти щільним, але еластичним і м'яким. Тепер приступаємо до начинки. Сир перетворюємо в стружку, а гриби нарізаємо пластинками або кубиками і обсмажуємо їх на рослинному маслі.

При бажанні можна посмажити гриби з цибулею. Коли гриби будуть майже готові, додаємо до них нарізані кубиками помідори, спеції (наприклад, перець, орегано, паприку, базилік) і сіль і тушкуємо все до загустіння. Начинка повинна вийти досить густою, щоб не розтікалася по тісту.

Після цього включаємо духовку (нехай розігрівається) і розгортаємо коржик для піци. До речі, основу можна розкачати на присипаному борошном столі або ж розтягнути руками прямо на листі, застеленому пекарської папером. На корж для піци викладаємо приготовану начинку, посипаємо сирної стружкою і спеціями (за бажанням). Відправляємо деко в духовку і випікаємо піцу не довше за двадцяти хвилин.

Готовність визначаємо за зарумяніванія бортиків коржики і ступеня расплавленности сиру.

close
Додати свій рецепт