Варіації на тему "Чорний ліс"
enjoy
31.10.2014

Складові:
корж: 
- 140 г. вершкового масла 
- 4 яйця 
- 200 г. цукру 
- 180 г. борошна 
- 1 ч.л. (без гірки) соди гашеної оцтом 
- 3 ст.л. какао 

крем: 
- 700 мл. вершків (33%) 
- 100 мл. молока 
- 150 г. цукру 
- 10 р желатину 

начинка: 
- 500 г. вишневого варення 

прикраси: 
- 50 г. шоколаду 
- вишні

Приготування
Для тіста розтопити вершкове масло. Яйця збити з цукром. Додати розтоплене масло, гашенную соду, какао, борошно і збивати до отримання однорідного тіста. Вилити тісто в змащену вершковим маслом форму і поставити в попередньо нагріту до 180 градусів духовку. Випікати 30-40 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною паличкою. 

Готовий корж остудити і розрізати на три частини. 

Желатин замочити в молоці на 10 хв, потім поставити на вогонь і нагріти, не доводячи до кипіння, поки желатин повністю не розчиниться. 

Вершки збити з цукром. Додати желатин з молоком, збивати до однорідності. Готовий крем поставити в холодильник на 10 хв., Щоб він трохи загус і його було б зручніше викладати. 

З вишень злити сік. Частиною соку просочити корж. Викласти на нього 1/3 частину крему і половину вишень. Повторити теж з наступними коржами. Прикрасити тертим шоколадом і вишнями.

close
Додати свій рецепт