Складові:
корж:
- 140 г. вершкового масла
- 4 яйця
- 200 г. цукру
- 180 г. борошна
- 1 ч.л. (без гірки) соди гашеної оцтом
- 3 ст.л. какао
крем:
- 700 мл. вершків (33%)
- 100 мл. молока
- 150 г. цукру
- 10 р желатину
начинка:
- 500 г. вишневого варення
прикраси:
- 50 г. шоколаду
- вишні
Приготування
Для тіста розтопити вершкове масло. Яйця збити з цукром. Додати розтоплене масло, гашенную соду, какао, борошно і збивати до отримання однорідного тіста. Вилити тісто в змащену вершковим маслом форму і поставити в попередньо нагріту до 180 градусів духовку. Випікати 30-40 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною паличкою.
Готовий корж остудити і розрізати на три частини.
Желатин замочити в молоці на 10 хв, потім поставити на вогонь і нагріти, не доводячи до кипіння, поки желатин повністю не розчиниться.
Вершки збити з цукром. Додати желатин з молоком, збивати до однорідності. Готовий крем поставити в холодильник на 10 хв., Щоб він трохи загус і його було б зручніше викладати.
З вишень злити сік. Частиною соку просочити корж. Викласти на нього 1/3 частину крему і половину вишень. Повторити теж з наступними коржами. Прикрасити тертим шоколадом і вишнями.