Варення з абрикосів
enjoy
09.02.2015

Складові:
- 1 кг абрикосів, розділити на половинки, видалити кісточки
- сік 1 лимона
- 1 склянку води
- 1 кг цукру
- шматочок вершкового масла

Приготування
Скласти абрикоси, лимонний сік, воду в каструлю і повільно довести до кипіння, помішуючи. 

Зменшити вогонь і варити 15 хвилин, до розм'якшення абрикосів.

Зняти з вогню, додати цукор і розмішувати, поки він повністю не розчиниться. Знову поставити каструлю на вогонь, додати шматочок масла і розмішати, поки воно не розтане.

Довести варення до бурхливого кипіння і продовжувати варити на сильному вогні 15 хвилин (помішуючи, щоб дно не пригоріло). Перевірте варення на готовність (див. нижче). Якщо варення не застигає, продовжуйте варити, ще максимум 15 хвилин. Потім розлийте гаряче варення по стерилізованим банкам і відразу закрийте кришками.

Виходить: 3 0.5 л банки.

Як перевірити варення на готовність: покладіть в морозилку блюдце заздалегідь. Налийте ложечку гарячого варення на холодне блюдце. Поставте в морозилку на 3 хвилини, потім поторкайте пальцем. Якщо поверхня зіщулюється зморшками і не розтікається, варення готове.

close
Додати свій рецепт