Уха з лосося
enjoy
14.02.2015

Складові:
- 800 грам свіжого лосося (філе або стейки)
- 2 середні картоплини
- 2 середні моркви
- 1 середній корінь петрушки
- 1 цибулина
- 5 лаврових листів
- 10-15 горошин чорного перцю
- свіжий кріп
- сіль
- по 1 скибочці лимона в кожну тарілку

Приготування
Налийте у велику каструлю 3 літри холодної води і доведіть до кипіння. Вимийте рибу в холодній воді і наріжте великими шматками. Вимийте і почистіть картоплю, корінь петрушки, моркву і цибулю. Картоплю наріжте великими шматочками, моркву - соломкою. Корінь петрушки розріжте на 4 частини, проткніть цибулину ножем в декількох місцях. Коли вода закипить, додайте в неї сіль.

Покладіть всі овочі в киплячу воду. Варіть овочі до моменту, коли картопля майже готова (8-12 хвилин). Додайте лавровий лист і перець горошком. Варіть ще 2-3 хвилини. Додайте рибу в каструлю і варіть ще 7-8 хвилин. Вимийте і наріжте кріп, додайте в суп.

Спробуйте на смак і підсолити, якщо потрібно. Варіть на протязі 2-3 хвилин і вимкніть вогонь. Дайте постояти кілька хвилин, потім вийміть з супу і викиньте корінь петрушки і цибулину.

Покладіть на дно кожної тарілки по скибочці лимона, шматок риби, картоплю і моркву. Розлийте бульйон і дайте постояти кілька хвилин перед подачею на стіл.

close
Додати свій рецепт