Тушковане м'ясо по-болгарськи
enjoy
21.03.2015

Приготування
Берем 1 1/4 кг кострецю (або будь-яку іншу частину), очищають від плівок і сухожиль. Шпигують часником і морквою, зробивши для цього попередньо в м'ясі проколи в десяти) місцях. Потім смажать м'ясо в 1/2 склянки жиру до тих пір, поки воно не покриється з усіх сторін рум'яною шкоринкою.

Готове м'ясо виймають, а жир, що залишився, використовують для тушкування 1 кореня селери, 1-2 морквин, нарізаних дрібними кубиками, і 1-2 цибулин. Коли овочі зм'якнуть, додають 1 ст.л. борошна і 1 ч.л. червоного перцю, заливають гарячою водою і 1 ск. вина. Додають сіль по смаку, головку очищеного часнику, розділеного на дольки, 1-2 лаврових листочка і повертають м'ясо. Дотушковують на слабкому вогні в щільно закритій посудині.

Коли м'ясо готове, його виймають, нарізають тонкими шматками по 3-4 на порцію. Соус пропускають крізь сито і заливають ним м'ясо при подачі на стіл.

close
Додати свій рецепт