Цукерки «Трюфелі»
Тортенко

На 36 штук

Складові:
трюфельна суміш:
- якісний темний шоколад (не менше 75% какао бобів) - 150 г
- густі жирні вершки - 150 мл
- несолоне масло - 25 г
- ром або бренді - 2 ст. л.
- грецький йогурт - 1 ст. л.
 
прості трюфелі:
- какао-порошок - 25 г
 
імбирні трюфелі:
- зацукрований імбир - 20 г
 
мигдальні трюфелі:
- мигдаль - 25 г
 
трюфелі в шоколаді:
- темний шоколад (як мінімум 75% какао бобів) - 50 г
- олія з земляних горіхів - 1/2 ч. л.
- какао-порошок
 
Також знадобляться паперові формочки для цукерок.

Приготування
Основна трюфельна суміш: поламати шоколад на шматочки і покласти в миску кухонного комбайна. Розмолоти шоколад, поки він не буде таким дрібним, як цукор.
Потім покласти вершки, масло і віскі в маленьку каструльку і довести до кипіння. Потім, не вимикаючи мотор комбайна, влити повільною цівкою суміш в кухонній комбайн і збити до утворення однорідної суміші. Додати йогурт і збивати ще протягом декількох секунд.
Перелити суміш, яка буде дуже рідкої консенстенції на цій стадії, в миску і дати охолонути. Потім накрити плівкою і залишити на ніч. Не переживайте, вона загусне через кілька секунд.
На наступній день розділити суміш на рівні частини між чотирма мисочками і зберігати кожну в холодильнику, поки не знадобиться. Потім приготувати такі 4 сорти трюфелів.
Підготуйте паперові формочки для готових трюфелів, щоб не вимаститися в шоколаді!
 
Прості трюфелі: просто просіяти одну десертну ложку какао на пласку тарілку. Потім брати чайною ложкою суміш для трюфелів і занурювати кожну частину в какао відразу ж, але при цьому вийдуть нерівні трюфелі. Тому можна замість цього занурювати руки в какао і скачувати кожен шматочок у кульку, а потім обвалювати в какао, щоб отримати рівніший вигляд. Після утворення готових кульок, відразу ж покласти їх в паперові формочки.
Звичайно, чим менше ви їх тримаєте, тим краще, оскільки теплота рук розтоплює шоколад. Розкласти трюфелі по коробках і закрити. Тримати в холодильнику і з'їсти протягом 3 днів. Також їх можна заморозити на потім.
 
Імбирні трюфелі: змішати дрібно порізаний імбир і другу частину шоколадної суміші за допомогою виделки, потім продовжити, як зазначено вище, збираючи ложкою маленькі шматочки суміші, розплющуючи в акуратні кульки присипаючи какао порошком перед тим, як покласти кожну в паперову форму.
 
Мигдальні трюфелі: висипати дрібно порізаний мигдаль на пласку тарілку, взяти половину чайної ложки з третьої частини трюфельною суміші і обваляти їх у горіхах, придавлюючи їх, щоб вийшли щільно обсипані цукерки.
 
Трюфелі, покриті шоколадом: для них потрібно спочатку розтопити шоколад і масло в мисці, поставленій на каструлю з гарячою, але не киплячою водою, потім зняти з каструлі. Розстелити силіконовий папір на плоскій поверхні і, занурюючи руки в какао-порошок, скачати кожен трюфель в маленький кульку. За допомогою двох плоских шампурів - один, щоб наколоти трюфель, а інший, щоб його повертати, занурити кожну кульку в розтоплений шоколад, щоб він був покритий тонким шаром шоколаду, і потім швидко перекласти кульки на папір. Якщо шоколад почне загусати, поставити каструлю на воду не на довго, поки він знову не стане рідким. Залишити готові трюфелі повністю застигнути і за допомогою плоскої лопатки перекласти в паперові формочки.
Потім розкласти всі трюфелі по коробках, накрити кришкою і вжити протягом 3 днів. Також їх можна заморозити.



Джерело: Основна трюфельна суміш: поламати шоколад на шматочки і покласти в миску кухонного комбайна. Розмолоти шоколад, поки він
close
Додати свій рецепт