Складові:
- 200 г + 600 г сметана (в тісто + в крем)
- 200 г масло вершкове
- 3 ст. мука
- 600 г вишня
- 120 г цукрова пудра (в крем)
- за смаком ванілін
- 1 ч.л. сода
- за смаком цукор (в начинку)
- 0,5 ч.л. яблучний оцет
- 50 г кокосова стружка (для прикраси)
Приготування
Торт "Вишня в снігу" сподобається любителям пісочно-ягідних коржів, просочених ніжним сметанним кремом. Приготувати необхідні інгредієнти. Бажано, щоб всі вони були кімнатної температури. Змішати масло зі сметаною, поступово додаючи борошно, гашене соду. Тісто виходить м'яким і еластичним. Відправити його в холод на 2 години, накривши харчовою плівкою.
Тим часом приготувати начинку. Вишні замороженої було мало, тому відсутню кількість я взяла з вишневого варення. Ягоди обов'язково віджати від соку. Тісто розділити на 16 частин. Кожен шматочок розкачати, покласти по центру вишню, присипати цукром. Гарненько защепіть краю.
Викласти по колу в форму, заповнюючи повністю дно. Випікати 4 таких коржа в духовці, нагрітій до 200 градусів, кожен приблизно хвилин 20. Ось такі смішні й своєрідні коржі в підсумку виходять. Їх необхідно повністю остудіть.Сметану збити з цукровою пудрою, покрити кожен корж. Дати настоятися півгодини, потім прибрати в холод (краще - на всю ніч).
Прикрасити кокосовою стружкою. Коржі прекрасно просочуються кремом, торт стає соковитим і смачним. У розрізі торт виглядає досить ефектно! Підійде як для сімейних посиденьок, так і для іменинника до дня народження.