Торт Сметанно-сирний (без випічки)
enjoy
14.11.2014

Складові:
- шоколадне печиво «Ювілейне» з глазур'ю - 12 шт.
- сир 500 г
- сметана 20% 180 г
- цукрова пудра з ваніліном (за смаком можна і більше) 220 г 
- цедра лимона 1 ч.л.
- желатин (1 ст. Л.) 20 г

глазурь:
- вершкове масло 3 ч.л.
- горький шоколад (1 плитка) 100 г

Приготування
Замочіть желатин в 50 мл холодної кип'яченої води на 40-50 хвилин.
Розімніть сир разом з цукровою пудрою, сметаною, щоб не залишилося великих грудочок. Додайте дрібно натерту цедру лимона.
Набряклий желатин підігрійте на водяній бані до повного розчинення, постійно помішуючи. Дайте охолонути протягом 5 хвилин і вилийте в сметанно-сирну суміш.
Ще раз збийте сметанно-сирну суміш до стану однорідної маси.
Прямокутну глибоку форму для випічки застеліть фольгою або харчовою плівкою.
На дно форми викладайте шар з шоколадного печива. Потім солодкої сумішшю зі сметани з сиром. Далі ще один шар печива і т.д. до повного заповнення форми.
Поставте форму в холодильник на кілька годин до повного застигання желатину.
Застиглий сирний торт акуратно переверніть на блюдо і зніміть харчову плівку (фольгу).
Торт готовий, його можна подавати вже в такому вигляді, прикрасити фруктами або покрити шоколадною глазур'ю.
Для цього розтопіть на водяній бані шоколад із вершковим маслом.



Джерело: Шоколадне печиво «Ювілейне» з глазур'ю 12 шт., сир 500г, сметана 20% 180г, цукрова пудра з ваніліном (за смаком можна і
close
Додати свій рецепт